Att arbeta hos oss

Vi är ett litet expansivt företag, starkt kunskapsbaserat, med en blandning av äldre erfarna, samt yngre men kvalificerade medarbetare, idag totalt 20 personer. Gemensamt har vi alla en stor hängivenhet för miljö och teknik. Vardagen präglas mycket av sådant som är nytt och spännande.

Vi arbetar huvudsakligen med att skapa olika typer av miljörelaterade mätsystem samt delkomponenter till desamma. Vi bygger dessa system för användning i alla typer av eko-system, i marken, i vattnet och i luften.

Dessa miljöer bjuder ofta på rejäla tekniska utmaningar, här har vi genom åren kommit att bygga upp stor erfarenhet kring hur möta dessa utmaningar.

Våra medarbetare besitter kunskaper inom många områden så som mekanik, elektronik, kvalificerad programmering samt inom meteorologi, hydrologi, termodynamik m.m.

Oftast är våra mätsystem relaterade till områden så som förnyelsebar energi, eller hur mänskligheten påverkar klimat och miljö.

Kunderna är i huvudsak företag inom energisektorn, forskare inom olika miljöområden samt universitet och högskolor.

Vi ser det som en förmån att få vara med i projekt som befinner sig i framkant av vad vetenskapen står, inom energi och miljöområdet, områden där ökad insikt och förståelse behövs för framtiden.

Våra mätsystem finns idag i hela Sverige från längst i söder till norr om polcirkeln och även utomlands.

Vi installerar ofta systemen själva vilket är spännande och intressant och i miljöer som kan göra jobbet väl så tufft och ansträngande men nästan alltid roligt.

Våra uppdrag börjar ofta med ett "blankt papper", med ett "problem" som kunden önskar en lösning till. Här gäller devisen - vill man så kan man. Bengt Norén som grundat företaget, brukar uttrycka det som att - Vi är bäst på det vi inte kan!

Tycker du att du har en passande bakgrund, och att det här låter intressant och roligt, hör gärna av dig till:

Björn Östberg, ägare och VD.

Tel: 0297-402 85, e-post: bjorn.ostberg@insitu.se