Webbsida som visar nuvarande vattenstånd i Hjälmaren

Publicerad 4/5, 2015

Hjälmarens Vattenförbund tog kontakt med oss då de sökte ett sätt att presentera aktuella vattennivåer på Internet. En standardlösning fanns sedan tidigare, men den var alltför krånglig att använda.

Vi utvecklade en webbsida som löpande uppdateras med de senaste mätvärdena från de tre mätstationer som finns runt Hjälmaren. Besökaren presenteras en lättläst översikt inklusive kartbild, och kan sedan välja att se detaljerade mätdata för varje mätstation samt ett genererat medelvärde för sjön. Dessutom finns möjligheten att sätta speciella rättigheter för inloggade användare, för att tillåta visning av historiska mätdata samt datahämtning i olika format.

Henrik Sandberg, styrelseledamot i Hjälmarens Vattenförbund, tycker att resultatet motsvarar förväntningarna.
– Allt fungerar och ser ut som vi tänkt. Nu kan både vi själva och andra intressenter snabbt få information om vattenståndet i Hjälmaren.

Vad tycker då Henrik om att jobba ihop med In Situ?
– Jättebra. Vi har fått bra stöd i besluten om hur olika detaljer skall fungera både innan arbetet satte igång och löpande under utvecklingsfasen. In Situ såg till att vi fick allt precis som vi ville ha det.

Vi är så klart glada över att ha fått förtroendet och ser fram emot fortsatt samarbete med Hjälmarens Vattenförbund.

För att se nuvarande vattenstånd i Hjälmaren samt vattennivåer från mätplatserna runt sjön, besök http://hvf.insitu.se